In Papendrecht komen we (alle Peking bakkers) bij de firma Sonneveld voor de eerste keer bij elkaar om samen aan de slaag te gaan. In de geweldig mooie, goed geoutilleerde proefbakkerij maken we kennis met de recepturen, werkwijzen en de soorten zoals we die in het verre oosten zullen gaan maken. Meest afwijkend in de recepturen is toch wel dat we met gedroogde gist gaan werken. De onderlinge banden worden versterkt en we krijgen gedurende de dag voldoende informatie over hoe de bakkerij in Beijing eruit gaat zien en welke machines we ter beschikking zullen krijgen. Ook wordt een aantal andere praktische zaken nog eens toegelicht. Tussen de middag komt er een heuse coutourier om onze maten op te nemen voor de speciale HollandBakery kleding. We zien hier al een duidelijk tweedeling tussen brood/ en banketbakkers. Er is toch een verschil in af te werken programma. Tot slot kregen we onze vliegtickets uitgereikt. Inmiddels zijn dus nu bijna alle praktische zaken voor onze reis en verblijf in Beijing geregeld. Als ik zie wat de teamleiders Ad Overgaag, Hans Som en Kees Goos en Renee Boogerd tot nu toe allemaal hebben bewerkstelligd neem ik graag mijn nieuwe witte bakkersmuts af.
woensdag 18 juni 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten