vrijdag 18 april 2008

Bakkers gezocht voor Peking


Bakkers gezocht voor Peking


WAGENINGEN - Tijdens de Olympische Spelen in Peking verrijst in het Holland Heineken House een professionele Nederlandse bakkerij: de Holland Bakery. Team Holland Bakery zoekt ‘topsporters uit de bakkersbranche’ die Nederland willen vertegenwoordigen.
De bakkerij in Peking gaat sporters en supporters voorzien van dagvers brood. En als er wat te vieren valt in het Holland Heineken House, mag banket niet ontbreken. Voor deze bijzondere bakkerij zijn bijzondere bakkers nodig: twaalf enthousiaste broodbakkers (uit elke provincie één) en drie banketbakkers. Geïnteresseerde vakmensen, die weten wat het is om dagelijks topkwaliteit te leveren, kunnen zich tot 10 mei aanmelden.
‘Topsporters’Inmiddels is een operationeel team ingesteld dat druk bezig is met voorbereidingen. De kern van dit ‘Team Holland Bakery’ wordt gevormd door Hans Som (bakkerij), Ad Overgaag (logistiek) en Renee Boogerd (communicatie). ‘De ideale kandidaten werken met een lach, zijn flexibel, echte teamspelers, zijn communicatief vaardig en het Engels machtig en zijn gediplomeerd,’ aldus de organisatie. En ze moeten uiteraard van 8 tot en met 24 augustus beschikbaar zijn.
TeamHet uiteindelijke bakkersteam dat naar Peking afreist moet een sterke mix worden van aanstormende en meer ervaren bakkers, van vaklui uit zowel ambacht als industrie en van mannen en vrouwen. Elke bakker zal in totaal anderhalve week in Peking verblijven. Als tegenprestatie van een enorme inzet in de Holland Bakery zorgt de organisatie, naast de onvergetelijke ervaring, ook voor de reis- en verblijfkosten.Geselecteerde kandidaten worden uiterlijk 14 mei uitgenodigd voor de praktijkdag op 20 mei, waar de eindselectie door een vakkundige jury wordt bepaald. Beschikbaarheid is ook belangrijk op 28 mei, crewavond van het Holland Heineken House.
AanmeldenEnthousiaste bakkers hebben tot 10 mei de kans om zich aan te melden. Zij kunnen zich zowel schriftelijk als per e-mail melden bij:Team Holland BakeryPostbus 3606700 AJ Wageningenbrood@nbc.nl