woensdag 13 augustus 2008

another brick in the wall
































Beste lezers van deze weblog,

Vandaag was een dag die waarschijnlijk nooit meer van mijn harde schijf in mijn bovenkamer zal verdwijnen!

We hebben in één dag ,,de Chinese Muur,, en het Plein van de Hemelse Vrede gezien.

Erg indrukwekkend moet ik zeggen.

Alleen de klim van bijna duizend treden om bij de muur te komen waren al een inspanning waar je U tegen zegt. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Reeds 7 eeuwen voor Christus werd er begonnen met het bouwen van verschillende stukken muur. Pas vele eeuwen later is er 1 muur van gemaakt van ongeveer zes duizend kilometer lang. Door de jaren heen zijn gedeelten ervan gerestaureerd.

WAT een imposant bouwwerk!

De piramides in Egypte zijn er niets bij, als je nadenkt hoeveel mankracht dit gekost moet hebben om het te bouwen.

Een Chinese uitspraak zegt: ,,pas als je de muur beklommen hebt, ben je een echte man,,. Maar dat dan wel met het zweet over je lijf.

Het tweede bezoek vandaag, was naar het Plein van de Hemelse Vrede (de verboden stad die er tegenover ligt, doen we wegens tijdgebrek morgen).

Hier komen de herinneringen direkt naar boven van de studentenopstanden, die op dit plein plaatsgevonden hebben. Ook hier een immens plein met momenteel mooie versieringen t.b.v. de Olympische Spelen. Het leek wel een bloemencorso. Je merkt dat er hier zeer strenge veiligheidsmaatregelen zijn. Je rugtas moet door een scanner en even later dichterbij de regeringsgebouwen was er een klein opstootje en vanuit het niets kwamen militairen en politie om een paar Chinezen in te rekenen. Deze werden snel in een busje geduwd en daarna keerde de 'hemelse vrede' terug op het plein.
Tegen de avond reden we via het ,,workerstadium,, terug naar het Holland Heineken Huis, alwaar we de nieuwe groep bakkers gedreven aan het werk zagen. Er kwamen mooie en lekkere dingen uit de oven, en dat is waar we voor hier zijn. Bij het "workerstadium" was het een drukte van belang, want vanavond vindt daar een voetbalwedstrijd met Brazilië plaats.

Beijing is een stad waar deze weken vele nationaliteiten gehuisvest zijn, waarvan enkele landen ook een soort van thuisbasis, maar het H.H.H. is een unieke plek waar Hollanders, maar ook mensen van andere nationaliteiten bijeenkomen.

Gisteravond nog is er, geloof ik, een Australiër gehuldigd en mocht ,,crowddiving,, ondervinden.

Prachtig toch dat ik hier mag zijn!

Het is nu 22.30 uur en ik ga nog even een verhaal maken voor het Dagblad van het Noorden, wat waarschijnlijk zaterdag geplaatst wordt.

Nog een paar dagen en dan zit het er weer op, maar mijn belevingen zal ik nog met jullie delen.

All and all, I'm just another brick in the wall..............

NI HAO van BASSIE PANGANG EN DE SATEEPRIKKERS