zaterdag 9 augustus 2008

Maxima gemist........



bron foto: http://www.hollandbakery.nl/

Vandaag een kort berichtje, want het is al weer laat.


Op het moment dat H.K.H. prinses Maxima op het Foodplaza kwam, was ik in de banketbakkerij om taarten, kapsel, desserts en bladerdeeg te maken, dus ik heb haar gemist, maar geloof me dat de andere collega's dit als een van de hoogtepunten van het verblijf hier vonden. Gelukkig is ze gespot door Barry en de foto staat natuurlijk op de site van Holland Bakery.


Ook vandaag daar ,,mijn verhaal,,. Wat ook waarschijnlijk in het Dagblad gepubliceerd wordt. Door tijdgebrek en omdat ons team een tekstschrijver heeft in Nederland is het verhaal een beetje aangepast, maar ,,who cares,, als je de ambassadeur in China het eerste brood aan mag bieden. Geweldig toch?


De eerste plak is binnen en Jan Smit en onze Jan-PETER ook.


Op de huldiging heb ik maar niet meer gewacht. Zo goed als zeker hebben de leden van het NOC*NSF en het koninklijk huis van onze desserts gegeten (vind je niet dat ze er gezond uit zien?)



Zowel in de keuken als bij ons, zijn er Chinese studenten, die hun medewerking verlenen aan ons. Vandaag geleerd hoe ze een spuitzak vast moeten houden en we hebben erg gelachen met hen, want het zijn erg behulpzame en vriendelijke jongens en meiden.


Ook hebben we in ons team Peter Laan bij ons en die doet niets anders dan kloketten en bittelballen maken. Het is dan ook een uitdaging (van mij) om ze de woorden kroket en bitterbal aan te leren.


foto: Peter Laan showt kroketten...... op de eerste dag al heel erg veel verkocht..... aldus een artikel in een krant.

Inmiddels hebben we het zo'n beetje op de rit en hopenlijk worden de werkdagen iets korter, zodat we ook nog wat energie over houden voor de leuke dingen op de spelen, want ik gok toch op een medaille morgen voor onze wielrenster Marianne Vos, en dan wil ik graag bij de huldiging in de feestzaal zijn.

Beste lezers van de blog, het was me het dagje wel weer,
dag lieve computerbuiskinderen.......oogjes toe en snaveltjes dicht, weltelusten.

Bakkertje deeg

Hoog bezoek in Holland Bakery

VERTEL BAS.....

Bas op de pagina van Holland Bakery......

Brood voor de ambassadeur


vlnr.foto links : Bas van Esch / Ambassadeur Rudolf Bekink / Barry Dunselman
vlnr. foto rechts: Barry /Henk van Duijn / Rudolf Bekink / Bas van Esch
bron tekst en foto's http://www.hollandbakery.nl/

09-08-2008

Het Chinese avontuur is nu echt begonnen.
Onze bakkerij is inmiddels een begrip in het hectische Holland Heineken House. En wij weten soms nog steeds niet waar we kijken moeten in deze fantastische heksenketel: er is zoveel te zien en te beleven.
In de opmaat naar de officiële opening van dit stukje Nederland in Beijing was hier alle hens aan dek om de puntjes op de i te zetten. Chinezen en Nederlanders waren zij aan zij in de weer met oranje verf, dranghekken, podiumdelen, snoeren en stoelen. En wij lieten onze Holland Bakery op volle toeren draaien om iedereen van bolletjes, puntjes en vloerbrood te voorzien.

Bij de opening hebben we ook Erica Terpstra ontmoet. Wat een geweldige en hartelijke vrouw! Ze heeft oog en oor voor iedereen en haar aanstekelijke enthousiasme geeft je nog meer energie. Die energie hebben we zeker nodig om in de hitte van de zon en de ovens ons werk te doen. Maar met veel water bij de hand en een lach op ons gezicht genieten we van elke minuut.


Na de opening van het Holland Heineken House ging ook onze Holland Bakery officieel van start. Samen met collegabakker Barry Dunselman mocht ik ons eerste vloerbrood uitreiken aan de Nederlandse ambassadeur in China, Rudolf Bekink. (zie foto's hierboven) Met een grote glimlach wenste hij ons succes met de vele broden en broodjes die we voor de sporters en supporters gaan bakken.

Zeker, het is anders werken dan in het Groningse Zevenhuizen. Één ding is hetzelfde: de kick die je krijgt van mensen die genieten van wat we maken. Gisteren heb ik met veel liefde hartige kaasstengels gemaakt voor bij de soep in de crewkantine. Als je dan iedereen ziet smullen en als mensen je aanspreken en bedanken, maakt dat je geweldig blij en trots.



foto: Bas maakt samen met Nico Bloem hartige snacks


Ik hoop dat jullie in Nederland, en natuurlijk zeker in mijn geliefde Groningen, gaan genieten van alle mooie sportmomenten. De bakkers van Holland Bakery staan klaar om het eerste eremetaal te vieren met de lekkerste taarten uit eigen bakkerij!


Bas van Esch (Norg)
Groningen