woensdag 21 mei 2008

voor de medewerkers

Beste medewerkers van bakkerij van Esch,

Zoals jullie misschien al weten, ben ik uitgekozen met nog 14 andere bakkers om naar Beijing (Peking) af te reizen, om daar, tijdens de Olympische spelen brood te bakken voor sporters en supporters.


Toen het bericht naar buiten kwam, dat er bakkers gezocht werden om mee af te reizen naar Beijing, heb ik, na intern overleg besloten om een sollicitatiebrief te sturen naar de organisatie. Bijgaand de brief die ik heb geschreven en een aantal persberichten van het hoe en waarom in Beijing.

Inmiddels zijn er landelijk en regionaal al persberichten naar buiten gegaan en aan de hand daarvan ben ik benaderd door het Dagblad van het Noorden voor een interview en foto (in de krant van donderdag 22 mei pagina 3). Ook heb ik inmiddels op radio noord een telefonisch interview gegeven om ongeveer 20 voor 12 op donderdag (livestream terug te beluisteren).

De periode dat ik naar China afreis is van 4 tot en met 16/17 augustus. Er wordt in drie ploegen van 5 personen gebakken en ik zit dus in de eerste ploeg. Ook zijn er nog 2 dagen vrije tijd ingepland voor elke deelnemer en ik hoop nog iets van een evenement of bezienswaardigheid te bezoeken.

Uit elke provincie is een persoon gekozen afgelopen dinsdag en namens de provincie Groningen (onze bakkerij staat in Zevenhuizen Groningen) mag ik naar het Holland Heineken House alwaar een complete bakkerij in werking neergezet wordt.

De komende weken word ik verwacht voor crew meetingen, inentingen voorlichtings- dagen en een paar bakproefdagen met het gehele team.

Uiteraard ben ik supertrots dat ik namens Nederland het vak en brood mag promoten in Beijing en ik zal jullie op de hoogte houden van het reilen en zeilen op de weg ernaartoe en het verblijf aldaar.

Ik vind het geweldig dat ik deze kans heb en dat ik me mag verheugen op de steun van Annemie en de kinderen, Herman (hoe moet dat nu met de braderie) en Jeanet natuurlijk, de trotse ouders Jan en Hennie en alle medewerkers.


zai jian (tot ziens)

Bas

p.s we gaan met elkaar nog wel een keer chinesen (sambal bij?)