dinsdag 20 mei 2008

Dé dag van de bekendmaking van het Olympisch bakkersteam











Op deze foto kun je de spanning nog van de gezichten lezen (foto: bakkerswereld 09), de uitslag laat nog even op zich wachten..........


en dan is het zover








20 mei - Namen Olympisch Bakkersteam bekend







WAGENINGEN – De namen van de bakkers die onder leiding van Chef de Mission Hans Som naar de Olympische Spelen in Peking gaan, zijn bekend.
150 bakkers hadden zich aangemeld voor het prestigieuze project. Twaalf bakkers en drie banketbakkers zullen in augustus in drie groepen (elke groep bakt 1 week) actief zijn in het Holland Heineken House. Vanuit iedere provincie wordt één bakker afgevaardigd.




De namen van Team Holland Bakery zijn dinsdag 20 mei in het NBC in Wageningen wereldkundig gemaakt.

Groep 1
Groningen Bas van Esch
Overijssel Vincent Nollen
Noord-Holland Barry Dunselman
Zeeland Joop van Meijel
Banketbakker Stefan Brugmans

Groep 2
Utrecht Philippe Lemaire
Brabant Bart Vedder
Friesland Marco Lenes
Zuid-Holland Henk Jan van Maanen
Banketbakker Marc Oonk

Groep 3
Drenthe Bert Muller
Gelderland Jaap van der Veer
Flevoland Bert Bergkamp
Limburg Thijs Broekmans
Banketbakker Robèrt van Beckhoven


Het was een prachtige dag......


Als openingsact werden we getracteerd op een drakendans




(foto: bakkerswereld 09)






We mochten deelnemen aan diverse workshops waar wij enthousiast aan mee deden.... onder andere leren tellen tot 10 in het chinees, maar ook tai chi, we kregen ook voorlichting over het verschil in cultuur. Alles bij elkaar was het een spannende en interessante dag.
Mijn eerste reactie: (bron Bakkerswereld 09)
De afgevaardigde voor de provincie Groningen is Bas van Esch, mede eigenaar van Bakkerij van Esch uit Zevenhuizen. "Ik ben supertrots en geweldig blij. Toen ik de oproep las, heb ik geen moment getwijfeld om me aan te melden. Zo'n kans daar moet je voor gaan en als je dan ook uiteindelijk ook mee mag is fantastisch. Ik weet niet wat ik zal aantreffen in Peking, maar enige flexibiliteit kan geen kwaad, want de omstandigheden zullen niet optimaal zijn als in mijn eigen bedrijf. Maar dat is ook de charme van dit avontuur. Het is bovendien een geweldige promotionele kans voor de sector. Gaan met die banaan."