vrijdag 15 augustus 2008

,,and now the end is near,,

Lief dagboek,


Vandaag hebben we de laatste volle dag in Beijing op een ,,nuttige,, manier besteed. Het geval was dat we kaarten konden kopen voor de hockeywedstrijd Nederland-Canada. Aldus togen de toeristenbakkers met de taxi (niet zo duur hier) naar de Olympic green, alwaar het spektakel plaats vond. Gelukkig zagen we de mannen winnen en had ik het geluk om een van de goals te fotograferen.
YES ! GOAL !
Ook aan het eind van de wedstrijd nog even het publiek bedanken en dat deden de Canadezen door rode frisbees in het publiek te werpen. Ik vroeg mij af als de Nederlanders zoiets zouden doen, waar moeten zij dan mee gooien? Een Edammer? een paar klompen? wie het weet mag het zeggen.



De middag hebben we in het centrum van de stad gewinkeld, WAT ZEGT U, juist ja gewinkeld !
Met mannen onder elkaar gaat dat redelijk snel en effectief.

In een zijstraatje zagen we een heleboel eettentjes, waar ze saté's en o.a. vruchtenspiezen maakten. Daartussen zaten ook spiesen met levende sprinkhanen, die zo op het vuur geroosterd werden. Het stonk er behoorlijk en het was dan ook niet mijn idee om daar iets te eten te nemen. De keuringsdienst van waren is heel streng in keukens van hotels en bijvoorbeeld de keuken en de bakkerij van het HHH omdat daar ,,buitenlanders ,,eten, maar voedsel dat door de lokale bevolking genuttigd wordt, wordt bijna nooit gecontroleerd.

Je kunt zien op de bijgaande foto dat winkelen toch wel vermoeiend is en Nico heeft de schoenen er al bij uit gedaan.


Tot onze verbazing kregen we geen taxi en dus maar richting het hotel gelopen en ondertussen proberen er een aan te houden. ,,Ellek voordeel heb z'n nadeel,, en zo kwam het dat ,,prins Bastiaan de eerste,, in een riksja terecht kwam en voor ongeveer 2 euro naar het hotel gereden werd. Een rit van bijna 25 minuten.




Vanuit Peking is dit het laatste bericht, maar bij thuiskomst zal ik direkt de draad weer oppakken, om jullie tot het eind van de Olympische Spelen op de hoogte te houden hoe het met mij en de Bakkers van Holland Bakery gaat.


Ik hoop dat ik jullie een plezier heb gedaan met het schrijven, maar hoe het ook zij ,,I did it my way,,

De allerbeste groeten met blote voeten van Bakkerbas en de sprinkhanenprikkers.
Joep doeie de mazzel!