zondag 10 augustus 2008

alweer een enerverende dag





Beste bloglezers,

ik mag mij verheugen op een grote schare geïnterresseerden van dit digitale dagboek, en het valt nog niet mee om de 17 tot 18 uur per dag dat ik niet slaap onder woorden te brengen.

Vandaag weer uit het zicht van de camera in de koude keuken annex banketbakkerij gewerkt. Als je ziet hoe een logistieke organisatie het is om alle 350 crewleden, gasten in de brasserie, het restaurant, mensen van de pers, artiesten, sporters, etc. van eten te voorzien, dat is geweldig. Sporters, Erica, de Koninklijke familie, Jan-Peter, de NOS etc. hebben allemaal zo hun specifieke wensen en die worden door de koks en (voor de desserts) door Stefan en mij gerealiseerd. Dit betekent continu schakelen van het aan de ene kant rationeel produceren en aan de andere kant de ,,liflafjes,, te maken. Dit houdt het wel spannend en uitdagend.

Eén Vandaag kwam voor een reportage, maar dit moet allemaal ook van hogerhand door de bierbrouwers goedgekeurd worden anders wordt er niet gefilmd. Guus Meeuwis is er ook en zijn vrouw voelde zich niet lekker dus daar hebben we een paar broden snel voor getoast.

Vanavond was ik op tijd vrij en zijn we nog even in het HHH geweest, Jan-Peter gespot en mijn grote idool Jan Smit zien optreden met de Edwin Evers band. Bijgaand nog een paar kiekjes en dan doe ik de oogjes weer toe. Ook had ik natuurlijk graag de zwemdames zien huldigen, maar dat ging vanwege de komende zwemdagen niet door.

Morgen komt de tweede ploeg bakkers vanuit Nederland en die gaat het vanaf woensdag van ons overnemen, dan hebben we nog drie dagen vrij en gaan we nog even Dé muur beklimmen en naar het Plein van de Hemelse Vrede.

Weltelusten (sambal bij)

Bakker Bas.

ps de bovenste foto is mijn idool Laurens ten Dam. Grappig hè dat die jongens even de tijd nemen om op de foto te gaan.
doe doeiiii

Feest in het Holland Heineken House

bron foto's www.hollandbakery.nl


Artikelen in het AD:
Maxima huldigt 'bronzen' Houkes
Door HANS KLIPPUS

PEKING - Maxima heeft zaterdagavond de eerste Nederlandse medaillewinnaar bij de Olympische Spelen, Ruben Houkes, gehuldigd op het podium van het Holland House in Peking. Samen met Willem-Alexander had ze eerder op de dag vanaf de tribune de judoka de bronzen medaille zien winnen.
Als eerste Nederlander bij de Olympische Spelen van Peking wordt Ruben Houkes door prinses Maxima gehuldigd in het Holland Heineken House. FOTO ANP
Plotseling kwam de prinses in het Holland House tevoorschijn toen er een grote ‘3’ door de zaal richting Houkes werd getransporteerd. De grote massa supporters reageerde enthousiast en scandeerde langdurig ‘Maxima, Maxima’. Ze feliciteerde Houkes en sprak de wens uit dat Nederland nog vele medailles zal winnen tijdens de Spelen. ‘Hup Holland Hup’, schreeuwde Maxima de zaal in. Houkes maakte van de gelegenheid gebruik om de prinses twee zoenen te geven. ‘Ik weet dat Willem-Alexander heeft gejudood, maar met deze bronzen medaille voel ik me wel veilig.’ De kroonprins kwam zelf niet op het podium. Het is de bedoeling dat alle medaillewinnaars in het Holland House worden gehuldigd. Dat zal soms niet meteen mogelijk zijn, omdat sporters één van de volgende dagen weer in actie moeten komen en daarom ’s avonds laat niet kunnen aantreden voor het feest. Willem-Alexander en Maxima zullen tot 17 augustus bij de Olympische Spelen blijven. De prins keert later alleen nog een keer terug naar Peking.

Ruben Houkes fotomodel in HHH
PEKING - Ongeveer met 120 mensen was Ruben Houkes zaterdagavond na zijn huldiging in het Holland Heineken House op de foto gegaan. ,,Het was bijzonder,’’ zei hij over zijn belevenissen na het winnen van de bronzen medaille.
Ruben Houkes krijgt van prinses Maxima een '3' omgehangen. FOTO ANP
,,De belangstelling was groot,’’ vervolgde Houkes, zondag in de sporthal aanwezig als co-commentator bij de NOS. ,,Kennelijk brengt zo’n succes toch iets teweeg.’’ Pas later op de avond drong tot de wereldkampioen door wat hij eigenlijk had gepresteerd. ,,Ik realiseerde me dat ik de eerste Nederlander hier was die een medaille won. Daar was ik me in de judohal eigenlijk nog niet van bewust.’’ Houkes werd in het HHH gehuldigd door prinses Maxima. ,,Ook dat was bijzonder.’’