zaterdag 9 augustus 2008

Bas op de pagina van Holland Bakery......

Brood voor de ambassadeur


vlnr.foto links : Bas van Esch / Ambassadeur Rudolf Bekink / Barry Dunselman
vlnr. foto rechts: Barry /Henk van Duijn / Rudolf Bekink / Bas van Esch
bron tekst en foto's http://www.hollandbakery.nl/

09-08-2008

Het Chinese avontuur is nu echt begonnen.
Onze bakkerij is inmiddels een begrip in het hectische Holland Heineken House. En wij weten soms nog steeds niet waar we kijken moeten in deze fantastische heksenketel: er is zoveel te zien en te beleven.
In de opmaat naar de officiële opening van dit stukje Nederland in Beijing was hier alle hens aan dek om de puntjes op de i te zetten. Chinezen en Nederlanders waren zij aan zij in de weer met oranje verf, dranghekken, podiumdelen, snoeren en stoelen. En wij lieten onze Holland Bakery op volle toeren draaien om iedereen van bolletjes, puntjes en vloerbrood te voorzien.

Bij de opening hebben we ook Erica Terpstra ontmoet. Wat een geweldige en hartelijke vrouw! Ze heeft oog en oor voor iedereen en haar aanstekelijke enthousiasme geeft je nog meer energie. Die energie hebben we zeker nodig om in de hitte van de zon en de ovens ons werk te doen. Maar met veel water bij de hand en een lach op ons gezicht genieten we van elke minuut.


Na de opening van het Holland Heineken House ging ook onze Holland Bakery officieel van start. Samen met collegabakker Barry Dunselman mocht ik ons eerste vloerbrood uitreiken aan de Nederlandse ambassadeur in China, Rudolf Bekink. (zie foto's hierboven) Met een grote glimlach wenste hij ons succes met de vele broden en broodjes die we voor de sporters en supporters gaan bakken.

Zeker, het is anders werken dan in het Groningse Zevenhuizen. Één ding is hetzelfde: de kick die je krijgt van mensen die genieten van wat we maken. Gisteren heb ik met veel liefde hartige kaasstengels gemaakt voor bij de soep in de crewkantine. Als je dan iedereen ziet smullen en als mensen je aanspreken en bedanken, maakt dat je geweldig blij en trots.



foto: Bas maakt samen met Nico Bloem hartige snacks


Ik hoop dat jullie in Nederland, en natuurlijk zeker in mijn geliefde Groningen, gaan genieten van alle mooie sportmomenten. De bakkers van Holland Bakery staan klaar om het eerste eremetaal te vieren met de lekkerste taarten uit eigen bakkerij!


Bas van Esch (Norg)
Groningen

Geen opmerkingen: